Szociálpolitikai Szemle - VII. évfolyam, 2021/1. szám

Megjelent legújabb lapszámunk

Szociálpolitikai Szemle - VI. évfolyam, 2020/3-4. szám

COVID-19 és a szociális ágazat - TEMATIKUS, DUPLA LAPSZÁM!

Tartalomjegyzék

Tisztelt Olvasó!

A COVID-19 járvány gyorsan terjedő vészhelyzetté vált szerte a világon, mely minden társadalmi réteget érint. Hazánkban az első hullám ideje alatt a szociális intézmények feladatai járványügyi intézkedés szempontjából előtérbe kerültek, ezért úgy gondoltuk, hogy mi is foglalkozunk egy különszám keretében a COVID-19 járvány hatásával a szociális ágazatra nézve.
Különszámunk nem a tudományos tanulmányokra helyezi a hangsúlyt, mint a korábbi számaink, hanem inkább a gyakorlati tapasztalatokat szeretné bemutatni, hasznos tanácsokkal segíteni a szociális szférában dolgozókat.
Bemutatjuk, hogy a pandémia első hullámában milyen ágazati szabályozásokat hoztak döntéshozóink. Két kutatási tanulmány eredményeit is megismerhetik, melyek megmutatják, hogy a járvány milyen hatással volt a szociális intézmények működésére, valamint a munkavállalók mentális egészségére. Képet kapunk a járvány alatti tapasztalatokról egy fogyatékos személyek számára bentlakást nyújtó intézmény szemszögéből, a munkafolyamatokra, szervezetre vonatkozó változtatások átgondolásáról. Bemutatásra kerül három különböző COVID „napló”, három különböző intézményvezetőtől, ami - ahogy az egyik szerző is írta - valós helyzeteket, valós szereplők által megélt eseményeket dolgoz fel. Végezetül mellékletben csatoltjuk a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Közszolgálati Kar Szociális Vezetőképző Tudásközpont ajánlásait, amely olyan eszköztárat, gyakorlati ismereteken alapuló tudástárat állított össze, ami a vészhelyzetben előállt új vezetői kihívások során segítséget nyújthat.
Reméljük, hogy a most megjelenő folyóiratszám is elnyeri tetszését és továbbra is megtisztel bennünket Szerzőként vagy Olvasóként!


Főszerkesztő
 

Ingyenes változat

Bejelentkezést követően letölthető tartalom érhető el.

Bejelentkezés

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Hírlevelünk megrendeléséhez töltse ki az alábbi űrlapot

Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése: